Helma weer in het ziekenhuis

Geplaatst door Grad op 25 april 2007

Hier een berichtje van Grad:

De laatste paar dagen ging het langzaam maar zeker beter. Mam ging alweer buiten een rondje lopen en begon alweer te eten.

Alleen van zondag op maandag kon ze heel slecht slapen. Van maandag op dinsdag heeft zo ook al niet geslapen: ze had pijn aan haar rug, aan haar benen, kon niet meer zitten, kon niet meer liggen. Redelijk vermoeid dus dinsdagmorgen de huisarts gebeld, de eigen huisarts was er niet, dus dan maar een andere. Die verwees ze door naar het ziekenhuis. In Venray bleek dat ze naar Venlo moest en is ze daar naar toe gebracht met een ambulance.

Daar bleek dat ze weer veel vocht op de longen had, en dat hebben ze allemaal weggehaald. Gisteravond zijn Pap, Joep en ik naar mam geweest en toen leek het al wat beter te gaan. Doordat het vocht weg was had ze stukken minder pijn, en kon ze al wat beter slapen.

Vannacht had ze ook geslapen, en toen ze ‘s morgens wakker werd zag ze een tabletje op haar kastje liggen, wat ze toen maar had geslikt. Dat bleek een slaappil te zijn. Al redelijk verzwakt werd ze dus nog zwakker, en toen hebben ze mijn vader snel gebeld naar het ziekenhuis te komen, aangezien haar pols ook steeds slapper werd. Intussen zijn ook Joep, Thei en ik zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gegaan, waar ook opa en Elly waren.

Na een hele middag wachten bleek dat ze de slaappil eigenlijk niet had moeten nemen, en dat ze waarschijnlijk een virusinfectie had aan haar cathether. Op het moment staat nog e.e.a. op de kweek, en wachten we nog op uitslagen. De arts zei echter dat het er momenteel stabiel uitziet, dus op het moment is alleen Frans bij haar en is ze aan het slapen, en hopelijk weten we vanavond weer meer.

Grad