Helma; door Elly

Geplaatst door Elly op 5 april 2007

Hallo. Gisteravond was ik met Grad bij het Helma in het ziekenhuis. Gisteren had Helma best een goede dag. Niet overgegeven en geen dialyse en er was weer een beetje hoop want Helma heeft gisteren een paar keer (een klein beetje) geplast. Het lichtje dat Helma kwijt was, is er weer!

Maandag ben ik met Frans en Helma bij het gesprek geweest met Dr. Werter. Een “fijne” dokter die alles wat ons Helma (weer) overkomt bespreekt. Luistert! Waarom zijn de nieren er mee gestopt; Door te veel medicijnen; dan bestaat er een kans dat de re-nier binnen een paar weken haar functie weer hervat. Door een infectie; dit testen ze niet omdat, mocht het zo zijn, ze Helma hiervoor toch niet kunnen behandelen Of door de kanker! Het infuus en de katheter waar Helma veel last van had en waar div. dokteren/verpleegsters verschillende meningen over hadden, wel/niet laten zitten; zijn diezelfde avond nog weggehaald. Veel is er besproken, ik zag dat het gesprek mijn zus goed deed.

Wat nu. Op dinsdag, donderdag en zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur dialyse. Duurt ongeveer 5 uur. Helma heeft hier erg veel veel moeite mee. Eten en drinken mag ze maar beperkt. Ook mag ze geen medicijnen hierdoor heeft ze veel pijn.

Ondanks dat was er gisteren dus weer hoop in haar ogen, ze had geplast! Mijn zus, oh zo sterk en moedig, wie wil er nou niet zo’n zus!XXX

Jullie reacties doen haar goed! Dankjulliewel, Elly